Goed leren vergaderen

Heeft u soms het gevoel dat er veel vergaderd wordt maar weinig gebeurt? Of lijkt het soms alsof een vergadering eindigt met het standpunt van diegene met de luidste stem?

Hoeveel uren per week spendeert u zelf in een vergadering? En hoe vaak heeft u al gedacht "Moesten we hier nu met z'n allen zo lang over samenzitten..." ?

Het is ongelofelijk dat we allemaal wekelijks uren vergaderen, maar dat slechts weinigen onder ons hier ooit vorming in hebben gehad. Nochtans bepaalt een goede vergadertechniek veel van de interne samenwerking, en kost een slechte vergadertechniek handen vol geld.

Soms moet het warm water geen twee keer worden uitgevonden, en volstaat het om gewoon een basisopleiding 'Goed Vergaderen' te volgen. Want een goede vergadering volgt een duidelijke structuur, laat de relevante meningen horen, maakt beslissingen mogelijk, en verdeelt de taken. Maar hoe doe je dat?

We hebben hiervoor een kort traject van drie korte sessies, waarbij de deelnemers leren hoe ze een vergadering moeten voorbereiden, hoe ze deze moeten leiden, hoe ze kunnen omgaan met verschillende profielen en communicatiestijlen in de groep, en op welke manier de actiepunten best worden verdeeld en opgevolgd.

Zelfs een ervaren manager kan een opfrissing van goede vergadertechnieken gebruiken, maar eigenlijk heeft elke verantwoordelijke medewerker behoefte aan deze inzichten.

Leer hier hoe u uw medewerkers beter kan leren vergaderen.

Ons doelpubliek Opleidingen Workshops
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief