Interne medewerkers commerciëler maken/commercieel laten denken

Interne medewerkers commerciëler maken/commercieel laten denken

Kent u het gevoel dat uw interne medewerkers soms weinig voeling lijken te hebben met klanten? Soms lijkt het alsof ze helemaal niet bezig zijn niet snappen hoe belangrijk de klant is, toch?

Nochtans zijn interne medewerkers vaak heel toegewijd bezig met hun job. Ze laten het commerciële werk gewoon graag over aan mensen 'van de buitendienst'. Het lijkt alsof die het makkelijker hebben om een goed contact te maken met de klant, omdat die vaak iets extraverter zijn. Maar als je je hierbij neerlegt als zaakvoerder of manager laat je vaak veel commercieel potentieel liggen.

Want interne, technische medewerkers hebben een geloofwaardigheid bij de klant die de 'commerciëlen' vaak tekort komen. Vaak kan een technische medewerker een probleem doorgronden op een manier die de klant echt apprecieert. En bovendien heeft een specialist vaak ook de expertise om de klant iets bij te leren, wat ook vaak in de smaak valt. Maar het moment en de manier waarop dit gebeurt moet wel ingegeven zijn door een commerciële intuïtie die interne medewerkers soms missen.

Ons lessenpakket biedt verschillende modules om dit commerciële potentieel beter te gaan benutten, en om interne medewerkers niet alleen bewust te maken van hun commercieel vermogen, maar ook om het hen te laten benutten.

We gaan op een heel toegankelijke manier te werk vanuit praktijksituaties die meteen herkenbaar zijn voor hen. Iedereen wordt betrokken zonder zich geforceerd te voelen, en onze docent heeft jarenlange ervaring in verschillende sectoren zoals bouw, IT, medisch, farma, automotive,...noem maar op. Daardoor kunnen we concrete en realistische voorbeelden geven, en voelen de medewerkers zich al snel 'op hun gemak'. De deelnemers maken samen met de docent meteen enkele concrete oefeningen, en krijgen talloze handige tips die ze de volgende dag kunnen toepassen.

Lees hier hoe uw interne medewerkers commerciëler kan maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief